Duurzame koffiemachines

Verlaag je CO2 voetafdruk met slimmere machines

Wij zetten ons ook op het gebied van onze koffiemachines in voor duurzaamheid door middel van A+ energielabel koffiemachines, lokaal ingekocht. Onze specialisten onderhouden en repareren machines en hergebruiken onderdelen voor tweedehands koffiemachines. Dat is pas efficiënt en milieubewust genieten van goede koffie.

Zuinige koffiemachines

Efficiëntie op de werkplek is essentieel, en zuinige koffiemachines dragen hier op meerdere manieren aan bij. Allereerst verminderen ze het energieverbruik, wat resulteert in lagere operationele kosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Bovendien dragen zuinige koffiemachines bij aan een duurzame bedrijfscultuur, waarin verantwoordelijkheid voor het milieu centraal staat.

Energielabel A+

We hebben meerdere slimme energiezuinige koffiemachines met een A+ energielabel. Al deze machines beschikken over onderstaande opties: 

✔ Energiebesparende LED verlichting;

✔ Boiler isolatie, waardoor warmte wordt vastgehouden;

 Een timer waardoor de machine alleen wordt ingeschakeld tijdens de ingestelde uren, zoals de werkuren;

✔ Automatisch terugschakelen naar energiezuinige Eco-modus wanneer de machine tijdelijk niet gebruikt wordt.

Koffiemachine reinigen

Koffiemachine onderhoud

Een langere levensduur door onderhoud

Bij ons nemen we het onderhoud van koffiemachines serieus. We willen namelijk niet alleen dat je de lekkerste kopjes koffie krijgt, maar ook dat je machine zo lang mogelijk meegaat. Door de door ons verkocht en verhuurde koffiemachines zelf te beheren en onderhouden, verlengen we de economische levensduur van de machines. We doen aan preventief onderhoud, gebruiken waterfilters en geven de klant een duidelijke uitleg over het dagelijks gebruik en periodieke reiniging van de machine. Dit leidt tot een merkbaar lagere afvalstroom en kostenbesparingen.

Het is ook mogelijk om de koffiemachines door één van onze service operators via koffiemachine operating te laten onderhouden, zodat je zelf niets meer hoeft te doen.

Lokale koffiemachines

Dichtbij inkopen = minder uitstoot

De import van een koffiemachine vergroot de CO2 voetafdruk per machine. Daarom kopen wij zoveel mogelijk van onze koffiemachines regionaal of nationaal in. Animo uit Assen en Bravilor uit Heerhugowaard onderscheiden zich op duurzaamheid, kwaliteit en circulariteit en zijn onafhankelijke regionale en nationale koffiemachine fabrikanten. 

De afgelopen 5 jaar zijn we van 15% naar 80% regionale en nationale inkopen gegaan van koffiemachines. Sinds 2023 wordt 95% van onze ingekochte machines binnen Nederland zelf gefabriceerd! 

Koffiemachine reinigen

Occasion koffiemachines

Wij geven koffiemachines een tweede kans

Bravilor Bonamat Sego koffiemachine
Animo Optibean koffiemachine
Bravilor Bonamat Sego koffiemachine
Animo Optibean koffiemachine
Douwe Egberts Barista One koffiemachine

Retourgenomen koffiemachines krijgen bij ons een ‘tweede leven’ na reiniging, onderhoud en vervanging van onderdelen. Hiermee verlengen we de economische en technische levensduur, zonder verlies van kwaliteit en service op de machines. Vandaar dat wij ook op de ‘tweede leven’ machines garantie geven. Van de machines die niet op nieuw in te zetten zijn, wordt eerst gekeken naar de bruikbaarheid van onderdelen voor de ‘tweede leven’ machines. Het restant wordt gesorteerd en verwerkt door het recycle bedrijf. Het basisbestand van machines is voornamelijk ijzer en roestvrijstaal, duurzaam en 100% recyclebaar. 

Ben je al nieuwsgierig?

We zouden je graag duurzame koffiemachines willen aanbieden, inclusief de service eromheen. Mocht je meer willen weten, neem dan contact op met onze collega Fabian. Of vraag een digitaal informatiepakket aan.

Ben je al nieuwsgierig?

We zouden je graag duurzame koffiemachines willen aanbieden, inclusief de service eromheen. Mocht je meer willen weten, neem dan contact op met onze collega Fabian. Of vraag een digitaal informatiepakket aan.

ma t/m vr
8.00 – 17.00 uur