Interesse in droesrecycling

Samen voor impact met droesrecycling.

Met elk vers gezet bakje bonen of filter koffie, creëer je koffiedroes. Feyen heeft mede een circulair programma ontwikkeld waarmee wij deze 100% organische reststroom van gemalen koffiebonen mee retour nemen en gereed maken voor hergebruik. 

Naast dat droesrecycling duurzaam is, creëren we daarmee ook een sociale impact. De koffiedroesverwerking wordt opgepakt onder onze ‘Social Enterprise’ Bakkie Koffie BV. Onder andere maken we van de droes een bodemverrijker, waarmee we groenvoorziening op industrieterreinen realiseren, die we dan vervolgens ook weer onderhouden. Ook gebruiken we het als voedingsbodem voor (oester)zwammenteelt, of (in samenwerking met Prezero, Milling Company en Hanze Hogeschool en NHL Stenden Hogeschool) gebruiken we droes middels valorisatie als grondstof voor cosmetica producten, voedingssupplementen of geur, kleur en smaakstoffen.

Heb je interesse in onze droesrecycling? Laat je gegevens hieronder achter. We nemen zo snel mogelijk contact op.

Recente nieuwsberichten

Nieuwe tijdelijke locaties

Nieuwe tijdelijke locaties

De ontwikkeling van de nieuwbouw gaan door. We verlaten wel al ons pand aan de Data in Coevorden en gaan tijdelijk op verschillende plekken in en...

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief april 2022

Hier kun je onze nieuwsbrief van april 2022 lezen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen in je inbox? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Altijd up to...

Nieuwe tijdelijke locaties

Nieuwe tijdelijke locaties

De ontwikkeling van de nieuwbouw gaan door. We verlaten wel al ons pand aan de Data in Coevorden en gaan tijdelijk op verschillende plekken in en...

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief april 2022

Hier kun je onze nieuwsbrief van april 2022 lezen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen in je inbox? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Altijd up to...

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Hier kun je onze nieuwsbrief van maart 2022 lezen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen in je inbox? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Altijd up to...