Sociaal ondernemen

Een maatschappelijk positieve impact

Wij geloven in gelijke rechten, kansen en mogelijkheden voor eenieder die een bijdrage wil en kan leveren in de maatschappij. Daarom nemen wij actief mensen aan met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt én participeren we in ‘Bakkie’ uit Emmen. We zijn koploper als het gaat om het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Dit is in 2021 erkend met en PSO-certificering.

Droesrecycling inforgraphic
Droesrecycling inforgraphic

De derde trede op de PSO-ladder

De PSO-ladder – Prestatieladder Socialer Ondernemen – bestaat uit vier prestatieniveaus: van Aspirant-status tot en met trede 3. Wij hebben Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Dat betekent dat we koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Het doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen is de arbeidsparticipatie verhogen van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en dat voor alle soorten werkgevers. Er zijn bij ons nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Inkopen bij PSO-gecertificeerde organisaties met een hoger prestatieniveau telt zwaarder mee voor het behalen van het eigen PSO-prestatieniveau.

Meetinstrument en keurmerk van TNO

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Het is een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling is gekomen dat wij op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Drents Bakkie

Koffie waar werk in zit

We participeren sinds 2022 in Drents Bakkie. Drents Bakkie is een duurzame koffiebrander gevestigd Emmen die op een ambachtelijke wijze sociale koffie brandt. De koffie van Drents Bakkie is sociaal omdat het een positieve impact heeft op de maatschappij, niet alleen op papier maar ook in de praktijk. Ze creëren door het branden van koffie namelijk betaalde banen, leerwerk- en ontwikkelplekken voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Dat is pas sociaal!

Elke 900 kilo koffiebonen die wordt gebrand bij Drents Bakkie staat gelijk aan 1 fulltime functie voor iemand met een achterstand op de arbeidsmarkt. Drents Bakkie gelooft net zoals wij dat iedereen die een steentje bij wilt dragen in het arbeidsproces deze kans ook verdient.

De impactcirkel van Drents Bakkie

Onze sociaal gebrande koffie

1899 Ambachtelijk: Duurzaam en lokaal gebrand

1899 Ambachtelijk
Medium Roast

Espressobonen

1899 Ambachtelijk
Traditional Blend

Snelfilter

1899 Ambachtelijk
Medium Roast

Espressobonen

1899 Ambachtelijk
Dark Roast

Espressobonen

1899 Ambachtelijk
Traditional Blend

Snelfilter

De ambachtelijke koffiereeks van ons eigen merk 1899 wordt gebrand en verpakt bij Drents Bakkie in Emmen. Doordat onze klanten 1899 Ambachtelijk drinken, worden bij ‘Bakkie’ leerwerkplekken, ontwikkelplekken en betaalde banen gecreëerd voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Op deze manier heeft ook onze koffie op een constructieve wijze een positieve maatschappelijke impact. 

De ambachtelijke koffiereeks van ons eigen merk 1899 wordt gebrand en verpakt bij Drents Bakkie in Emmen. Doordat onze klanten 1899 Ambachtelijk drinken, worden bij ‘Bakkie’ leerwerkplekken, ontwikkelplekken en betaalde banen gecreëerd voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Op deze manier heeft ook onze koffie op een constructieve wijze een positieve maatschappelijke impact. 

Ben je al nieuwsgierig?

We zouden je graag sociale koffie willen leveren en je machinepark onderhouden. Mocht je meer willen weten, neem dan contact op met onze collega Patrick.

Ben je al nieuwsgierig?

Wij zouden je graag willen ontzorgen op het gebied van koffie, koffiemachines en meer. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan contact op met onze collega Patrick. Hij vertelt je er met plezier meer over.

ma t/m vr
8.00 – 17.00 uur