1969: Verhuizing Krimweg 20

Eind jaren ‘60 begon het pand aan de Haven 5 toch wat te knellen. Het assortiment was met limonades, frisdranken en bier inmiddels een stuk breder geworden. Een Groothandelscentrum uitoefenen midden vanuit het centrum van een stad paste niet meer. Het stadscentrum van Coevorden werd steeds drukker en daarmee de logistieke bereikbaarheid van Feyen aan de Haven 5 steeds minder. Bovendien had de gemeente Coevorden herinrichtingsplannen voor het gebied rondom de Markt en Haven van Coevorden, en om het pand ‘Het Arsenaal’ grondig te restaureren en er een rijksmonument van te maken.

Pand Krimweg 20

Voor Feyen was er gelukkig al snel een nieuwe locatie gevonden aan de Krimweg 20. Deze locatie betrof een oude tramremise van de Eerste Drentsche Stoomtram Maatschappij. Begin jaren ’50 is deze remise, met financiële steun van de gemeente Coevorden in verband met werkgelegenheid, verbouwd tot een kachelfabriek van DAVO. Helaas ging de DAVO in 1967 failliet. Meer dan 200 mensen verloren hun baan. De doorstart onder een andere eigenaar met een kwart van het personeel werd ook geen succes en eind ’69 stond het pand leeg.

De Krimweg is de toegangsweg naar Coevorden, lag net buiten het centrum, was ruim, had kantoren en stond leeg. Dus prima geschikt om een groothandelscentrum in te vestigen, dacht men in 1969. Met de kennis, regelgeving en mogelijkheden van nu zou het pand totaal ongeschikt worden bevonden. Ook bood het pand de mogelijkheid voor klanten om zelf de boodschappen te verzamelen en mee te nemen, waarmee Feyen haar bedrijfsvoering wist aan te passen aan de opkomende trend van zelfbedieningsgroothandels.