Duurzaam & betrokken

Oog voor een betere toekomst

Al vijf generaties lang hechten wij veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, want we zijn er ook voor de generaties na ons. We leveren graag diensten en producten waar iedereen beter van wordt.

Verantwoord ondernemen betekent voor ons dat we ons continu inzetten om onze prestaties te verbeteren in gebieden waar we impact op de maatschappij en het milieu hebben. Samen met onze medewerkers, (keten)partners en klanten willen we innovatieve en werkbare oplossingen bieden om de duurzaamheid te vergroten.

Circulair programma

Wij hebben een circulair programma ontwikkeld waaronder verschillende onderdelen vallen, zoals koffiedroes recycling en machines die wij een tweede leven geven. Samen met onze (keten)partners en klanten willen we innovatieve werkbare oplossingen bieden om de circulariteit te vergroten.

Reduce, reuse, recycle

Jaarlijks proberen wij verder door te groeien en uit te breiden op het gebied van circulairiteit. Door zelf heel bewust te zijn en ook onze klant bewust te maken van de mogelijkheden. Denk aan het verminderen van afval, het duurzaam omgaan met machines – door tijdig en goed onderhoud te doen – en ook te faciliteren in de verschillende mogelijkheden van recycling.

Koffiedroes
Douwe Egberts Logo
Koffiedroes

Sociaal ondernemen

Een maatschappelijk positieve impact

Wij geloven in gelijke rechten, kansen en mogelijkheden voor eenieder die een bijdrage wil en kan leveren in de maatschappij. Daarom nemen wij actief mensen aan met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt én participeren we in ‘Bakkie’ uit Emmen. ‘Bakkie’ is een sociale, circulaire koffiebrander. Met het branden en verpakken van koffie worden leerwerkplekken, ontwikkelplekken en betaalde banen gecreëerd. Elke 500 kilo koffie die ze voor ons per maand branden, staat gelijk aan 1 fte.

We zijn koploper als het gaat om het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Dit is in 2021 erkend met een PSO-certificering van het hoogste niveau.

Duurzame producten

Wij houden graag rekening met mens en natuur. Koffie smaakt namelijk nog lekkerder wanneer je weet dat het in solidariteit met mens en milieu is geteeld. Daarom verkopen wij alleen gecertificeerde koffie. Ons eigen koffielabel 1899 is ook volledig gecertificeerd.

Duurzaam inkopen en verkopen

Bij de inkoop van goederen en diensten streven wij naar een milieuvriendelijk inkoopbeleid. Dit doen we door het opnemen van gecertificeerde en/of biologische producten. Maar we gaan ook met leveranciers en klanten de dialoog aan om samen in de keten de mogelijkheden te bespreken om tot een vermindering van de milieubelasting te komen. Denk bijvoorbeeld aan de vervanging van suikersticks door de optie van suikertoevoeging in de koffiemachine. Of het stimuleren van grote bestellingen, zodat we minder vaak hoeven langs te komen.  

Duurzaam ondernemen

Zorgen voor de planeet waarop we leven 

Duurzaam ondernemen betekent voor ons dat we rekening houden met onze milieu-impact en ons inzetten om onze prestaties te verbeteren in deze gebieden. We vinden het belangrijk om onze processen continu te verbeteren.

We zijn voortdurend in ontwikkeling, gebruikmakend van nieuwe technologieën en beschikbare kennis. Innovaties op het gebied van duurzaamheid blijven doorgaan, ook tijdens de contractperiode. In elk kwartaalgesprek staat daarom duurzaamheid op de agenda, zodat je op gebied van duurzaamheid bij ons vooroploopt.

Erik Veldman en Jeroen Feyen

Duurzame koffiemachines

Een duurzamer bakje koffie uit je koffiemachine

Als specialist in het leveren van koffiemachines bieden wij ook duurzame koffiemachines aan. Zo leveren wij ook koffiemachines met een A+ label. In combinatie met onze comfort- en full operating service worden de koffiemachines periodiek gereinigd en op de werking gecontroleerd. Hierdoor kunnen we eventuele storingen snel verhelpen en preventief onderhoud op de koffiemachine verzorgen, waardoor ze veel langer meegaan. Ook geven wij gebruikte machines een tweede leven in als occasion koffiemachine. Herbruikbare onderdelen gebruiken we opnieuw en de verder recyclen we de retour en niet meer inzetbare koffiemachines. Zo dragen we ook met onze koffiemachines een steentje bij.

Ben je al nieuwsgierig?

Wij zouden je graag willen ontzorgen op het gebied van koffie, koffiemachines en meer. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan contact op met onze collega Patrick. Hij vertelt je er met plezier meer over.

Profielfoto Patrick

Ben je al nieuwsgierig?

Wij zouden je graag willen ontzorgen op het gebied van koffie, koffiemachines en meer. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan contact op met onze collega Patrick. Hij vertelt je er met plezier meer over.

ma t/m vr
8.00 – 17.00 uur

Profielfoto Patrick