Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We zijn continu in ontwikkeling, gebruikmakend van nieuwe technologieën en beschikbare kennis. Zo zijn we bezig met het verduurzamen van ons wagenpark, compenseren we onze CO2 uitstoot en maken we aanpassingen aan ons pand om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarnaast hebben we een breed gecertificeerd assortiment aan duurzame producten. 

Elektrisch wagenpark

Ons wagenpark bestaat uit een effectieve mix van elektrische, gedeeltelijk elektrische en zes Euronorm 6 voertuigen. De Euronorm 6 voertuigen worden voornamelijk ingezet voor distributie, tot er volledig elektrische alternatieven zijn. Regionaal rijden we wel met 100% fossiele brandstoffen vrije distributie. Ook rijden verscheidene medewerkers van ons in elektrische auto’s. Onze doelstelling is om in 2027 een geheel elektrisch wagenpark te voeren.

Daarnaast stimuleren wij naar het werk gaan op de fiets door een speciale fietsregeling die het aantrekkelijk maakt voor de werknemers om een fiets aan te schaffen en zo gezond naar het werk te komen en minder uit te stoten.

Compensatie CO2 uitstoot

Onze toewijding aan duurzaamheid gaat verder dan alleen duurzame koffie en koffiemachines op de werkplek. Wij compenseren de volledige CO2-uitstoot van ons wagenpark. Deze compensatie wordt aangewend voor het Clean Advantage programma en ingezet voor belangrijke initiatieven zoals boomaanplant, herbebossing, de opwekking van zonnestroom en het bevorderen van alternatieve energiebronnen. In 2022 hebben we maar liefst 1.115.000,00 kg CO2 gecompenseerd, wat onze voortdurende toewijding aan een groenere toekomst onderstreept.

Elektrische bakfiets

Lokaal machine onderhoud op de fiets

We zijn blij met ons meest recente, wellicht wat onverwachte toevoeging aan het wagenpark: een elektrische bakfiets! Met enthousiasme en toewijding fietst onze collega Selamawit door de straten van Coevorden. Zij neemt in de bakfiets alle spullen mee die ze nodig heeft om koffiemachines te onderhouden van lokale bedrijven, te beginnen met de gemeente Coevorden. Misschien zie je haar wel eens fietsen. Zo hoeven we weinig tot geen ritten meer te maken met bussen in de lokale omgeving. Deze slimme zet is niet alleen een stap richting duurzaamheid, maar ook een dynamische manier om onze betrokkenheid bij groenere mobiliteit en klantenservice te tonen.

Werknemer repareert koffiemachine
Werknemer repareert koffiemachine

Aanpassingen oude pand

Onze vorige stappen in verduurzaming

Op dit moment zitten wij in een tijdelijk pand totdat we in ons nieuw gebouwde pand terecht kunnen, maar ook in ons oude bedrijfspand waren wij al bezig met verduurzaming. Naar aanleiding van een nulmeting hebben wij een mileujaarplan opgesteld. Dit hebben wij aangepakt in ons oude pand:

✔ De showroom is voorzien van extra dakisolatie; 

✔ Alle conventionele verlichting in onze panden (8947 m2is vervangen voor LED verlichting; 

✔ In de opslagmagazijnen hebben de LED lampen een bewegingssensor, zodat het alleen licht is als het nodig is; 

✔ Buiten zijn voor de kantoren leilindes gepland, welke in de zomer een natuurlijke schaduwvoorziening vormen; 

✔ Een nieuw luchtverversing systeem optimaliseert het binnenklimaat op de kantoren, zodat iedereen gezond en prettig kan werken en samenkomen.

Een duurzaam nieuw pand

Onze plannen op het gebied van duurzaamheid

Met veel enthousiasme kijken we uit naar ons nieuwe pand, wat momenteel in de planningsfase zit en binnenkort zal vorm zal krijgen op ons nieuwe kavel. Duurzaamheid staat centraal in onze overwegingen. We denken erover na om het  hele dak zal te bedekken met zonnepanelen voor schone stroomopwekking. Ook kijken we naar geavanceerde isolatie en slimme verlichtingstechnieken om energieverlies te minimaliseren, terwijl we onze wc’s misschien wel kunnen doorspelen met regenwater door middel van een opvangsysteem. Dit alles met één doel voor ogen: niet slechts een functionele ruimte creëren, maar ook een duurzaam thuis voor onze toekomstige ontwikkelingen.

Duurzame producten

Een milieuvriendelijk inkoopbeleid

Bij de inkoop van goederen en diensten streven wij naar een milieuvriendelijk inkoopbeleid. Daarom leveren wij een breed assortiment aan gecertificeerde producten, waaronder Fairtrade thee zoals Tea of Life en onze eigen duurzame koffielabel 1899.

Daarnaast gaan we met onze leveranciers en klanten de dialoog aan om samen de mogelijkheden te bespreken om onze milieubelasting te verminderen in de gehele keten van productie, opslag en levering. Dit doen we onder andere door het promoten van recycleprogramma’s en het opnemen van gecertificeerde en/of biologische producten. 

Werknemer repareert koffiemachine

Ben je al nieuwsgierig?

We zouden je graag willen ontzorgen op het gebied van koffie en koffiemachines op een duurzame manier. Mocht je meer willen weten, neem dan contact op met onze collega Patrick.

Profielfoto Patrick

Ben je al nieuwsgierig?

We zouden je graag willen ontzorgen op het gebied van koffie en koffiemachines op een duurzame manier. Mocht je meer willen weten, neem dan contact op met onze collega Patrick.

ma t/m vr
8.00 – 17.00 uur

Profielfoto Patrick