1995: Familiebedrijf Feyen

Feyen noemt zichzelf niet voor niets een familiebedrijf. Natuurlijk is er al 125 jaar, 5 generaties, een ‘bloedlijn’ aanwezig. Naast de bestuurders en vennoten hebben er in het verleden ook altijd ouders, broers en zussen (of grootouders, ooms en tantes, afhankelijk van de generatie) en neven en nichten bij het bedrijf gewerkt.

Jeroen Feyen, van de vijfde generatie, herinnert zich nog dat hij begin jaren ‘80 samen met zijn oma, moeder en broer actiefolders aan het vouwen was en in enveloppen deed voor de postverzending. De folder zelf was door zijn oom opgemaakt, aan de hand van de actieprijzen die door zijn vader waren bepaald.

Pand Krimweg 20

Ook het inpakken van kerstpakketten in de jaren ‘80 en ‘90 was volgens Jeroen een grote familieaangelegenheid. De inrichting van de showroom en de folder werd verzorgd door de ene oom, terwijl de andere oom kerstpakketten uitleverde. De nichtjes van zowel de kant van vader als moeder stonden samen met moeder en tante in te pakken. Het warme eten werd tussen de middag klaargemaakt door oma. Omdat moeder kerstpakketten aan het inpakken was, werd het schoonmaken van het huis gedaan door een andere tante.

Voor het vinden van tijdelijke extra krachten of bijbaantjes was er ook altijd wel plek voor de man, vrouw, dochter, zoon, vriend, buurman van vaste medewerkers. Door de jaren heen zijn er zo veel mensen betrokken geweest, dat het in kaart brengen hiervan een aardige doorsnede van de inwoners van Coevorden zou opleveren.

Zo is ook Erik Veldman, directeur en mede-eigenaar bij Feyen, binnengekomen. Als buurjongen van de familie Feyen is hij eind jaren ‘80 bij Feyen begonnen. Na Erik kwamen vervolgens zijn jongere broer, zijn zus en hun neef, en daarna een schier onuitputtelijke bron van neven en nichten, en inmiddels ook dochters, waar we tot op de dag van vandaag nog steeds profijt van hebben, bij ons werken. We hadden ons de laatste 25 jaar ook wel Familiebedrijf Veldman kunnen noemen.