2003: Start Anleau

In 2003 werden we benaderd of we het dealerschap van Anl’eau mineraalwater op ons wilden nemen. Water drinken was toen een hype, en werd toen gezien als leveren van een bijdrage aan gezonde leefstijl (en dat is het natuurlijk nog steeds!) Anl’eau was het merk van de mineraalwaterbron Anloo, waar Willem van Kooten destijds mede eigenaar van was, in samenwerking met Waterleidingmaatschappij Drenthe. Omdat wij met gekoeld mineraalwater uit een watercooler een goede aanvulling voor in de kantine van ons assortiment met koffie, thee en soep zagen, gingen we de uitdaging graag aan. We konden gelijk van start met leveren van alle gemeenten in Drenthe, deze waren al voorzien van watercoolers. Ook schakelden we de collega groothandelaren, leden van de STER in- en verkooporganisatie in, waar Feyen toen nog lid van was. We zette meerdere ‘fax’ campagnes op (en gaven gratis Senseo apparaten weg) en richten in de showroom een Anl’eau hoek in.

Pand Krimweg 20

Vanaf 2010 was de markt met watercoolers verzadigd. Er kwamen steeds meer koelwater systemen die gefilterd leidingwater konden tappen. De vraag nam af en veel concurrerende waterleveranciers die het alleen van watercoolers en flessen water moesten hebben, stopten er mee. Bij Feyen was er echter geen sprake van krimp maar van een zeer stabiele groei.

In 2019 wilde de WMD af van het vullen en verkopen van flessen water, en hebben wij het merk Anl’eau gekocht, en sindsdien is het helemaal ons ‘eigen water’ .

Ons doel was om van Anl’eau een landelijk merk te maken, geleverd door geselecteerde dealers. En daar zijn we in geslaagd. Niet dat het merk Anl’eau groot was in de hausse die er was tussen 2003 en 2010, maar wel dat wij, nu 20 jaar later, in de sterk gekrompen markt nog steeds heerlijk zuiver Anl’eau water leveren. We laten de installatie en onderhoud van de watercoolers en de distributie van het water efficiënt samengaan met onze andere goederen en dienstverlening.  Anl’eau is daarmee nog steeds een sterke aanvulling op ons totaalpakket voor bedrijven en instellingen