Ons verhaal

Sinds 1899

Van je familie moet je het hebben wordt wel gezegd. Bij Feyen weten we daar alles van. In 1914 nam Bruin Feyen de in 1899 opgerichte ‘grossierderij in biscuit, pepermunt, chocolade & suikerwerken’ van zijn oom Hendrik Spijkman over. Hij vestigde zich in het monumentale havenpand “Het Arsenaal’ in Coevorden. In de beginjaren is de ondernemende Feyen druk bezig om zijn producten via agentschappen in heel Nederland aan de man te brengen. In 1922 haalde Bruin zelfs de landelijke pers met zijn eigen merk pepermunt en met een voor die tijd baanbrekende marketingmethode. De pepermuntrollen en dozen bevatten namelijk spaarpunten die men kon inwisselen voor geschenken. Deze geschenken importeerde hij zelf uit Japan. Later wordt de handel uitgebreid met koloniale waren, zoals thee, koffie en levensmiddelen. De zonen Klaas en Jacob nemen het bedrijf over. Zoon Jan van Jacob neemt begin jaren ’70 het bedrijf over en bouwt het familiebedrijf succesvol verder uit tot zelfbedieningsgroothandel en de verkoop van eindejaarsgeschenken.

Inmiddels staat met Ivo en Jeroen Feyen de vijfde generatie aan het roer. Ivo is verantwoordelijk voor BIGsmilegroep, het bedrijf dat (eindejaars)geschenken en Keuzekado levert. Jeroen staat samen met Erik Veldman aan het hoofd van de groothandel Feyen. Samen met een enthousiast en betrokken team bouwen zij het bedrijf om tot landelijke facilitaire serviceverlener met een specialisme voor alles rondom de koffievoorziening.

Eigen technische dienst

Vanuit duurzaamheid werken wij vaak met servicecontracten bij de aanschaf van koffiemachines. Met service en (preventief) onderhoud door onze eigen technische dienst blijft je koffievoorziening altijd in goede technische staat. Wij garanderen 100% koffiegarantie.

Flexibele dienstverlening

Wij bieden een alles-in-1-oplossing op het gebied van facilitaire inkoop en verzorging. Het werken met één leverancier geeft grote voordelen op het gebied van logistiek, facturatie en administratie. Je vaste aanspreekpunt kan snel schakelen als dat nodig is.
Wij kijken altijd naar een oplossing die aansluit op jullie wensen, ook die van jullie medewerkers. Vaak is dat maatwerk, soms is een standaardoplossing voldoende.

Routebezorging

Koffie, thee, soep, frisdrank, suiker, creamer, schoonmaakmiddelen of papierwaren; je kunt geen dag zonder. Maar wie zorgt ervoor dat de voorraad op peil blijft? Wie zorgt ervoor dat de bestelling op tijd is doorgegeven? Binnen de service Routebezorging doen wij dat voor jou. We komen graag periodiek bij je langs om de voorraad op peil te houden.

Operating service

Het verzorgen van je koffievoorziening is belangrijk, hierdoor kan je optimaal genieten van een heerlijke en goede kop koffie of thee. Onze operators zijn specialisten in het onderhouden van koffiemachines. Wij reinigen de machines volgens HACCP-voorschrift en op de instructie van de machinefabrikant. Met operating besteed je deze werkzaamheden uit aan ons. Wij bieden drie verschillende operating services.

Onze service

Wat je van ons kan verwachten

Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot professionele partner op het gebied van de totale facilitaire inkoop én verzorging voor bedrijven en organisaties in heel Nederland. Machines, koffie, eigen technische dienst, service en alles voor in en rond de koffie. We hebben een compleet assortiment van, veelal gecertificeerde, food en non-food producten.

Wil je liever dat wij de zorg over jouw voorraad in de gaten houden? Ook dat kan. Lees hieronder meer over onze verschillende service mogelijkheden. 

Duurzaam & betrokken

Al 5 generaties

Al 5 generaties lang hecht de groothandel Feyen veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en het voeren van een duurzaam beleid, want we zijn er ook voor de generaties na ons. We leveren graag diensten en producten, waar iedereen beter van wordt. 

Duurzaam ondernemen betekent voor ons dat we ons inzetten om onze prestaties te verbeteren in gebieden waar we milieu-impact of sociale impact hebben. We zijn continu in ontwikkeling, gebruikmakend van nieuwe technologieën en beschikbare kennis. Samen met onze medewerkers, (keten)partners en klanten willen we met sociaal ondernemerschap innovatieve en werkbare oplossingen bieden om de circulariteit te vergroten.

Al jarenlang trouwe partner van Douwe Egberts.

Ons team

Aangenaam kennis te maken!

Sinds 1899 werken bevlogen en gepassioneerde medewerkers voor en samen met de familie Feyen binnen de groothandel Feyen. Feyen is uitgegroeid tot een regionale en landelijke groothandel en expert op het gebied van koffie.

Binnen het bedrijf voel je de familiaire sfeer, en niet alleen doordat er veel familie binnen het bedrijf werkt, maar ook vanwege de loyaliteit en betrouwbaarheid van de medewerkers. We zijn ontzettend trots op ons Feyen-team, bestaande uit een bijzonder enthousiaste groep trouwe medewerkers, ieder kundig op zijn of haar vakgebied.

Onze medewerkers werken met passie voor elke klant, zijn hierin flexibel en denken altijd met de klant mee. Zij dragen allemaal een steentje bij, ieder met zijn eigen kwaliteit. Flexibiliteit, snel schakelen, transparantie, toegankelijkheid, benaderbaar en betrokken, dat is wie wij zijn en hoe wij werken. Allemaal vanuit een no-nonsens gedachten. 

Kom bij ons werken

We zijn altijd op zoek naar mensen met een unieke eigenschap die ons bedrijf kunnen versterken.
Staat er geen vacature (voor je bij)? Neem gewoon contact met ons op.