Nieuwe wetgeving

Single Use Plastic (SUP)

 

Per 1 januari 2024 wordt er belangrijke nieuwe wetgeving van kracht met betrekking tot Single Use Plastic (SUP), met de nadruk op wegwerpbekers en -verpakkingen. Deze wetgeving is bedoeld om de impact van plastic afval te verminderen en ons milieu te beschermen.

Kartonnen wegwerpbekers bevatten een dun plastic laagje (polymeer) en vallen daarom ook onder de nieuwe SUP-wetgeving.

In de aanloop naar deze verandering zullen we gedurende de laatste drie maanden van dit jaar geleidelijk overstappen op het leveren van witte kartonnen koffiebekers. De kartonnen bekers die vóór 1 januari zijn ingekocht, kunnen nog steeds na die datum worden gebruikt om verspilling van bestaande voorraden te voorkomen.

Overwegingen en een ‘poll’

Elk alternatief heeft zijn voor- en nadelen in vergelijking met de kartonnen bekers met een polymeerlaagje. De duurzaamheid en milieu-impact van elk alternatief kunnen ter discussie worden gesteld, inclusief die van kartonnen bekers. We geloven dat alle oplossingen duurzaam kunnen zijn, mits ze bewust worden gebruikt in termen van hergebruik, afvalscheiding en reiniging van de bekers.

Om goed voorbereid te zijn op deze veranderingen, houden we een ‘’poll’’ om te peilen welk type beker jouw voorkeur heeft. We vragen je vriendelijk om deze ‘’poll’’ in te vullen, zodat we kunnen inschatten wat we moeten aanschaffen om aan jouw wensen te voldoen.

Wat wordt (hoogstwaarschijnlijk) jouw keuze?
 • Rietsuiker wegwerpbekertjes 42%, 40 stemmen
  40 stemmen 42%
  40 stemmen - 42% van alle stemmen
 • Porseleinen kopjes 31%, 30 stemmen
  30 stemmen 31%
  30 stemmen - 31% van alle stemmen
 • Hardcup bekertjes 15%, 14 stemmen
  14 stemmen 15%
  14 stemmen - 15% van alle stemmen
 • Plastic bekertjes 13%, 12 stemmen
  12 stemmen 13%
  12 stemmen - 13% van alle stemmen
Totaal aantal stemmen: 96
Stemmers: 84
31 oktober 2023 - 30 november 2023
De poll is beëindigd

Bedankt voor je medewerking!

Jouw duurzame koffiespecialist

Duurzame facilitaire dienstverlening op het gebied van koffie, koffiemachines en toebehoren, precies op maat voor jouw organisatie. Dat is pas ontspannen koffie drinken.