Bekervriend

Bekervriend banner

Vriend van de natuur

BekerVriend is de milieuvriendelijke oplossing voor kartonnen bekers. Dat is waarom wij zo graag samenwerken met BekerVriend. Zij kiezen ervoor om recyclebare kartonnen bekers lokaal te produceren, met de wetenschap dat er heel bewust is gekozen voor een FSC-kwaliteit. FSC staat voor een bewuste keuze op het gebied van verantwoord ondernemen. Hun productiefaciliteiten werken met groene stroom en zowel het papier, als de coating en de inkten voldoen aan de food-approval regels.

 

Door het niet efficiënt verzamelen van je kartonnen koffiebekers, raken afvalbakken sneller vol. Het gevolg: milieuonvriendelijk handelen en hogere kosten voor afvalinzameling. De BekerVriend zorgt bewuster omgang met afvalrecycling. Wij helpen graag met een recycleproces binnen organisaties.

 

 

Het recycleproces

Het proces begint in Finland, bij de inkoop van het juiste FSC-papier met PE-coating. Stap 2 is het bedrukken middels de Flexodruk methode. Zij kiezen voor lokale productie van hun kartonnen bekers, om bij te dragen aan MVO. In een standaard design of eigen ontwerp. Na het bedrukken van het papier, worden de bekers gevormd en wordt de bodem aan de wanden bevestigd. Vervolgens wordt de ‘kraal’ aan de rand van de beker bevestigd voor een optimale drinkbeleving, zonder scherpe randen.

 

Als de bekerverzamelaar vol is, dan komen wij deze ophalen voor recycling. We leveren indien wenselijk gelijk nieuwe kartonnen (koffie)bekers af, om op deze manier zo min mogelijk voertuigbewegingen te doen. 

 

Het papierrecycling proces kan tot wel 6 keer toegepast worden. Tijdens dit proces worden de papiervezels korter en minder stevig. Op een gegeven moment zijn de papiervezels te kort en niet meer geschikt als grondstof voor nieuwe producten. Deze papiervezels worden tijdens het pulpproces afgescheiden als papierslib. Het overgebleven papierslib is een waardevolle bron voor vele industrieën, als alternatieve brandstof voor o.a. verbrandingsovens.

Recente nieuwsberichten

2015: 1899 Koffie

2015: 1899 Koffie

In 2014 besloten we een Private Label koffielijn te starten als aanvulling op ons assortiment, en vooral daar waar we met Douwe Egberts koffie en...

2015: 1899 Koffie

2015: 1899 Koffie

In 2014 besloten we een Private Label koffielijn te starten als aanvulling op ons assortiment, en vooral daar waar we met Douwe Egberts koffie en...

2003: Start Anleau

2003: Start Anleau

In 2003 werden we benaderd of we het dealerschap van Anl’eau mineraalwater op ons wilden nemen. Water drinken was toen een hype, en werd toen gezien...